Ние днес имаме много работа, каза германският канцлер Ангела Меркел.Ръководителят на

...
Ние днес имаме много работа, каза германският канцлер Ангела Меркел.Ръководителят на
Коментари Харесай

Ангела Меркел събра партията си на прощаване и заяви, че...

Ние през днешния ден имаме доста работа, сподели немският канцлер Ангела Меркел.

Ръководителят на държавното управление в Берлин се обърна към своите съпартийци от Християндемократическия съюз (ХДС), които се събраха на конгрес в нейния роден град Хамбург. 1001 членове ще избират нов ръководител на политическата групировка. Меркел разгласи за отдръпването от лидерския пост поради това, че евроскептичната партия " Алтернатива за Германия " влезе в 16-те Народното събрание на федералните провинции, написа Блиц.

" Аз знам. Този конгрес е необикновен. Ние би трябвало да укрепим нашите позиции като национална и центристка партия и да предложим на нашите съграждани ясна и съответна стратегия ", безапелационна бе тя. Думите на Меркел бяха посрещнати с овации.

Нов лидер на ХДС се избира с скрито гласоподаване. Победителят би трябвало да получи 50% + един глас от действителните бюлетини. Ако никой от претендентите не получи задоволителен брой бюлетини, първите двама кандидати отиват на балотаж.

Кандидатите са трима. Те са: сегашният общоприет секретар на ХДС  Анегрет Крамп-Каренбауер, която е подкрепяна от 47% от съпартийците, шефът на парламентарната група на ХДС във федералния парламент Фридрих Мерц (30 на сто) и здравният министър на Германия Мартин Шпан (12%).

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР